De markt die er is voor fietsen is, zeker in Nederland, erg groot. Dit kan het lastig maken om de fiets te vinden die het beste bij je past. Door de jaren heen zijn er meerdere bedrijven die zich hebben beziggehouden met het ontwerpen van nieuwe soorten en modellen fietsen. Deze fietsen hebben zo elk hun eigen voordelen. Wat de fiets is die het beste bij jou past, is dan ook afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een fiets?

Er zijn een aantal dingen waar je bij iedere soort fiets op moet letten. Zo is het handig om te kijken naar de grootte en de hoogte van de fiets. Bij elke fiets is er namelijk een andere afstand tussen het zadel en de grond. Vaak is deze wel te verstellen, maar niet tot elke hoogte. Het is bij fietsen belangrijk dat je goed bij de grond kan en dit is dan ook zeker iets om goed op te letten. Ook is het handig om te kijken naar de reden waarom je een fiets koopt. Er zijn namelijk een hoop verschillende soorten fietsen en op welke momenten je de fiets gaat gebruiken, speelt een grote rol bij het bepalen van welke fiets het beste bij je past.

 

De verschillende soorten fietsen

Wanneer jij een fiets nodig hebt om naar werk toe te gaan, is het bijvoorbeeld mogelijk om een stadsfiets of een omafiets te kopen. Dit zijn over het algemeen relatief goedkope fietsen die wel tegen een stootje kunnen. Wanneer jij echter ver van de locatie woont waar je moet zijn, kan het zo zijn dat dit niet de beste fietsen zijn voor jou. In dit geval kan het bijvoorbeeld beter zijn om voor een elektrische fiets te gaan. Dit is een fiets die wordt aangedreven door elektriciteit. Je zult bij deze fiets een stuk minder inspanning hoeven leveren om dezelfde snelheden te behalen. Doordat deze fiets een stuk harder gaat en het minder energie kost, wordt het door veel mensen als fijner ervaren voor langere afstanden. Als jij met de kinderen op pad gaat, kun je ook voor een elektrische bakfiets kiezen. Dit is een variant op de elektrische fiets, alleen dan met extra ruimte voor de kinderen om te zitten. Zeker wanneer je langere afstanden moet afleggen, is met de kinderen op de fiets soms erg veel moeite. Een elektrische bakfiets is dus het juiste om aan te schaffen.