De laatste jaren komen er in Nederland steeds meer webwinkels bij de gebouwd zijn met Shopify. Shopify zelf is ook niet zo super oud, maar heeft zich bewezen als een betrouwbaar e-commerce systeem. Het systeem is niet alleen zeer stabiel, maar ook is het gebouwd om een uitstekende klantervaring te bieden aan bezoekers van een webwinkel. Daarnaast is het ook erg makkelijk om met het systeem overweg te gaan en dat vinden veel mensen natuurlijk belangrijk. Als je ook een Shopify webwinkel wilt bouwen dan is dat een prima keuze, maar het is wel belangrijk om te weten wat er bij het bouwen van een Shopify webwinkel komt kijken. 

 

Je zit vast aan thema’s

Een van de grootste nadelen van Shopify, maar ook van elk ander e-commerce systeem, is dat je vast zit aan thema’s. Hierdoor is de kans groot dat de webwinkel die je zelf wilt bouwen veel kan lijken op andere webwinkels. Dit kan ervoor zorgen dat klanten je webwinkel niet vertrouwen, maar ook is het gewoon niet fijn als een andere webwinkel op jouw webwinkel lijkt. Daarom is het ook altijd aan te raden om een Shopify webwinkel door een van de bekende Shopify experts van ons land te bouwen. Zij beschikken over Ruby on Rails kennis en kunnen een thema op maat ontwikkelen. 

 

Je zult een domeinnaam moeten aanschaffen

Het is voor iedere website en webwinkel belangrijk om over een domeinnaam te beschikken. Een domeinnaam wordt namelijk gekoppeld aan het IPv4-adres van je webwinkel om ervoor te zorgen dat je webwinkel daadwerkelijk een naam heeft. Het hebben van een domeinnaam verbeterd niet alleen je online vindbaarheid, maar ook straalt dit meer vertrouwen uit en dat is belangrijk. Wat het voordeel is van het aanschaffen van een domeinnaam, is dat dit erg goedkoop is. Wat het nadeel is, is dat het verzinnen van een pakkende naam lastig is. 

 

Gelimiteerd en niet goedkoop

Shopify is erg gelimiteerd en dat is natuurlijk erg jammer als je zogenaamde ‘out of the box’ toepassingen wilt toevoegen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan bepaalde functies die belangrijk zijn voor je webwinkel, zoals functies die de klanttevredenheid aanzienlijk kunnen verbeteren. Het is zeker mogelijk om een Shopify versie te krijgen waar meer mee mogelijk is, maar deze abonnementen beginnen vaak bij enkele duizenden euro’s per maand. Voor de meeste ondernemers is dit dan natuurlijk zeker geen optie.