Als jij onlangs of in het verleden een woning hebt gekocht dan is de kans enorm groot dat je daarvoor een hypotheek hebt aangevraagd. Een woning kost namelijk enkele honderden duizenden euro’s en daar moet een gemiddelde Nederlander vaak meer dan dertig jaar voor werken. Het is dus zeker niet vreemd dat het vrijwel niet voorkomt dat een werkende Nederlander een woning in een keer kan aanschaffen. Wanneer je een hypotheek aan wilt vragen, is er altijd een kans dat je teveel geld betaald voor het lenen van geld. Hier kan je geld op besparen door vooraf een goede vergelijking te doen of door je lening over te sluiten. Maar wat is het oversluiten van een lening precies en is dat interessant voor jou? 

 

Je lening oversluiten kan voordelig zijn

In Nederland zijn er veel kredietverstrekkers te vinden waar jij terecht kan voor het aanvragen van een hypotheek. Iedere kredietverstrekker in Nederland vraagt natuurlijk zijn eigen tarief en daardoor is de kans groter dat jij te veel geld voor je lening betaald. Je kan dan je lening oversluiten door een nieuwe hypotheek aan te vragen bij een goedkopere kredietverstrekker. De nieuwe kredietverstrekker gaat dan natuurlijk ook het krediet bij je oude kredietverstrekker aflossen. Het komt er dus eigenlijk op neer dat je de hypotheek verhuist naar een nieuwe kredietverstrekker. 

 

Is het oversluiten van een lening interessant?

Het klinkt natuurlijk allemaal wel mooi dat je geld kan besparen door het oversluiten lening, maar niet voor iedereen is dit ook interessant. De situatie van eenieder is namelijk anders dan die van de rest. Het kan dus voorkomen dat je al zo goedkoop mogelijk uit bent, maar ook is het mogelijk dat je bijna klaar bent met het aflossen van je lening waardoor het oversluiten van een lening alleen maar geld kost. Het is daarom verstandig om altijd met een adviseur in gesprek te gaan. Dit is een persoon dat gespecialiseerd is in de financiële wereld en dus eenvoudig kan achterhalen of het oversluiten van een lening interessant is. 

 

Welke lening kan je oversluiten?

Veel mensen denken dat het alleen mogelijk is om een hypotheek over te sluiten, maar dat is onjuist. In principe is het mogelijk om elke lening over te sluiten naar een nieuwe kredietverstrekker, maar het is natuurlijk wel afhankelijk van bepaalde eisen. Dus als jij voor het auto financieren hebt gekozen en je wilt de lening oversluiten, dan is dat zeker mogelijk.