Nederland staat bekend om haar vele fietsen. Toch gebruiken de meeste Nederlanders de auto om naar hun werk te gaan. Daar zijn verschillende redenen voor te bedenken. Zo is het bijvoorbeeld zo dat je met een auto vele malen gemakkelijker grote afstanden kunt afleggen. Dit is niet gek aangezien een fiets wordt aangedreven op spierkracht en een auto niet. Bovendien duurt het met de fiets veel langer voordat je op je werk bent dan met de auto. Daarnaast zijn er nog vele andere redenen te bedenken waardoor mensen liever voor een auto kiezen dan voor een fiets. 

Van oudsher is het zo dat je een auto moest kopen om deze te kunnen gebruiken. Tegenwoordig is er op dat gebied een hoop veranderd. Het is bijvoorbeeld zo dat je al lang niet meer genoeg geld op je bank hoeft te hebben om een auto in één keer te kopen als je deze wilt gebruiken. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een auto te leasen. Dit is iets waar de meeste mensen al wel eens van gehoord hebben, maar waar nog lang niet iedereen bekend mee is. Het is voor mensen die een nieuwe auto nodig hebben dan ook zeker aan te raden om zich eens te verdiepen in de mogelijkheden op het gebied van het leasen van een auto. 

Regelmatig een nieuwe auto rijden

Een leasecontract duurt meestal enkele jaren. Normaal gesproken duurt dit in ieder geval niet langer dan 4 jaar. Dat betekent dus dat je na 4 jaar in dezelfde auto gereden te hebben je oude auto moet inleveren en op zoek moet gaan naar een nieuw leasecontract. Het is namelijk zo dat je geen eigenaar bent van de auto, maar er alleen in mag rijden zolang het leasecontract loopt. Mensen die een auto leasen rijden dus veel vaker in een nieuwe auto dan mensen die een auto kopen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar over het algemeen is dit de waarheid. Voor veel mensen is dit één van de voornaamste redenen voor het afsluiten van een leasecontract. 

Geen onverwachte kosten

Het hebben van een auto gaat gepaard met onverwachte kosten. Als er iets mis is met je auto, draai jij voor alle kosten op. Bij operational lease is dit niet het geval. Je betaalt dan enkel maandelijks een vast bedrag en je moet zelf de brandstof betalen. De overige kosten zoals de verzekering, het onderhoud en de wegenbelasting moeten allemaal betaald worden door het bedrijf waar jij de auto leaset.