Veel mensen blijven in hun oude baan hangen. Zelfs als ze eigenlijk al weten dat ze er niets meer aan vinden. De signalen zijn heel duidelijk: piekeren, op zondag je al druk maken over je nieuwe werkweek, slapeloosheid, opluchting als het weer weekend is. Het is vaak moeilijk te negeren. Toch doen veel mensen dat juist wel. Waarom? Omdat we als mensen houden van zekerheid. In je oude baan, hoe vervelend ook, weet je tenminste waar je aan toe bent. Je hebt vaak een vast contract, wat natuurlijk heerlijk is. Je hebt soms, omdat je er al zo lang bent, wat privileges die je elders maar weer moet zien te verwerven. Kortom, van baan veranderen is eng. Maar van baan veranderen was nooit zo makkelijk als nu. Nederland gaat gebukt onder een groot personeelstekort in allerlei sectoren. Veel bedrijven staan te springen om personeel. Dat is voor jou als werknemer natuurlijk heel gunstig. Je kunt eisen stellen, je kunt wensen hebben en je kunt ook zo weer iets anders vinden, of zelfs terugkomen bij je oude baas, als het je niet bevalt.

Volg je hart

Dus nu is de tijd voor die al zo lang gewenste overstap. Volg je hart en ga iets doen wat je echt leuk vindt. Zoek bijvoorbeeld een baan in de transportsector. Hier zitten ze te springen om chauffeurs. Vrachtwagenchauffeurs reizen heel Europa door, genieten veel vrijheid en verantwoordelijkheid en ontmoeten veel verschillende mensen. Een vrachtwagenchauffeur opleiding is voor veel mensen goed te volgen en kan door heel het land gevolgd worden. Hier leer je natuurlijk alles over verkeer, maar ook alles over techniek en transportregels. Kortom, je wordt klaargestoomd voor een leven op de weg. Bij de opleiding hoort ook de code 95 aantekening in je rijbewijs. Dit is een aparte training die handelt over de nieuwste ontwikkelingen in de transportsector, over leefstijl en veiligheid en over sociale omgang. Deze aantekening is vijf jaar geldig. Is je code 95 verlopen dan volg je een bijscholing.

Uitdagende baan

Als vrachtwagenchauffeur kom je overal en je leert, omdat je meestal op jezelf bent aangewezen, ook veel over jezelf en je sterke kanten. Kortom, van een saaie baan ga je naar een leuke en uitdagende baan die je veel kansen biedt. Maar wat je ook wil: blijf niet hangen in het oude, dat is nergens voor nodig. Waag nu de stap en zoek een nieuwe baan!