Op vakantie gaan is één van de aspecten van het leven waar mensen het meest naar uitkijken in een jaar. Het is heerlijk om hard te werken en dan volledig te kunnen relaxen op reis. Voor iemands fysieke en mentale gezondheid is het zelfs essentieel om op vakantie te gaan. Fijn is dan wel wanneer de vakantie ook écht ontspannend verloopt. Iets wat hierbij helpt: een reisverzekering.

Verzekering

Een reisverzekering zorgt voor recht op hulp in een noodsituatie. Het dekt verlies of schade aan bagage of andere bezittingen terwijl iemand op reis is, en helpt om onverwachte kosten te vergoeden. Deze kunnen bijvoorbeeld ontstaan door een ongeluk of bij ziekte bij een geboekte reis of overnachting. Breekt iemand bijvoorbeeld een been bij het skiën? Dan worden de kosten vaak voor het grootste gedeelte vergoed. Het afsluiten van een reisverzekering is niet verplicht om te doen, maar wordt over het algemeen wel zwaar aanbevolen. Het kan de reiziger namelijk veel geld en moeite besparen.

Welke?

Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen waaruit gekozen kan worden. Deze verschillen in prijs en mate van dekking. Welke het beste bij iemand past, ligt aan een aantal aspecten. Zo is er allereerst de keuze tussen een tijdelijke of een reisverzekering doorlopend. De benaming hiervan geeft al uitleg over hoe lang er gedekt wordt. Een doorlopende reisverzekering is al goedkoper wanneer iemand drie tot vier weken per jaar op vakantie gaat. Tijdens iedere vakantie is iemand dan verzekerd. Gaat iemand niet zo vaak op vakantie? Dan kan een tijdelijke verzekering beter uitvallen.

Waar vakantie gevierd wordt, is ook belangrijk. Er bestaat namelijk zoiets als een Europadekking of een werelddekking. Wordt Europa niet verlaten, dan is de Europadekking genoeg. Als laatste punt is het belangrijk om te letten op wat de verzekering precies dekt. ‘Gevaarlijke’ sporten zoals wintersporten, parachutespringen of diepzee duiken zijn niet bij iedere verzekering meeverzekerd. Natuurlijk kan iemand hier wel een ongeval bij oplopen, waarbij het zeker handig is om verzekerd te zijn.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten van een reis die onverwachts niet doorgaat of vroegtijdig afgebroken wordt. Dit kan bijvoorbeeld komen door een overlijden van de persoon zelf of iemand die dichtbij hen staat. Ook ontslag bij een vaste baan en noodgedwongen thuisblijven door gebrek aan visum (of een andere reden), kan geregeld worden door een annuleringsverzekering. Niet iedere reisverzekering heeft direct een annuleringsverzekering inbegrepen. Wil je een reis en annuleringsverzekering afsluiten? Let hier dan goed op, want elke verzekering kijkt er anders tegenaan. Zo kan je zorgeloos op vakantie gaan.