Ben jij onlangs wat ongedierte in huis tegengekomen? Denk bijvoorbeeld aan een muis die door je huis heen loopt en je eten opeet, of een vlooienplaag. Welk soort insect of dier je ook tegenkomt, het is nooit prettig om dit mee te maken. Zorg daarom dat je maatregelen neemt om te voorkomen en te bestrijden. Lees hier meer over wat je allemaal kunt doen tegen ongedierte. 

Houd je huis netjes

Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat een huis schoon dient te zijn. Echter is het erg belangrijk om etensresten op te ruimen om te voorkomen dat hier ongedierte op af komt. Denk bijvoorbeeld aan mieren die op zoetigheid afkomen. Probeer daarom etensresten direct op te ruimen. Voorkom ook rommel waar dieren zoals muizen zich in kunnen verstoppen. Als je preventief te werk gaat zal een plaag minder snel opspelen. Maar sommige dieren komen alsnog bij je langs, kies op zulke momenten voor professionele hulp.

Muizen

Heb je last van muizen? Deze dieren zijn erg intelligent en onthouden veel. Ze kunnen door allerlei kiertjes komen om jouw etensresten op te komen eten. Heb je een kat in huis? Dan zullen de muizen absoluut wegblijven. Als zij wel in de buurt komen zullen ze opgegeten worden door de kat. Maar als je niet van plan bent om een kat in huis te nemen kun je andere maatregelen nemen. Als je alle huis-tuin-en-keukenmiddelen al hebt geprobeerd, maar de muizen alsnog terug blijven komen kun je kiezen voor muizenbestrijding. Door een professional in te schakelen weet je zeker dat het probleem bij de kern wordt aangepakt. 

Vlooien

Vlooien zijn ontzettend vervelend, niet alleen voor jouw huisdier, maar ook voor jouzelf. Je kunt je huis hartstikke schoon houden, maar vlooien kunnen zomaar meeliften met jouw hond of kat. Zorg daarom altijd voor een preventieve vlooienkuur bij jouw huisdier op vaste basis. Maar als je er te laat achter komt kan het zijn dat de vlooien bij jou komen. Dit kan resulteren tot een hoop jeuk en huidproblemen. Kies in dit geval voor professionele vlooienbestrijding

Conclusie

Probeer altijd je huis netjes te houden, laat geen etensresten achter. Dit voorkomt namelijk ongedierte zoals muizen en mieren. Maar ander ongedierte zoals vlooien kunnen binnenkomen via jouw huisdier, regel daarom altijd een vlooienkuur die je op vaste basis geeft. Heb je toch last van ongedierte? Schakel dan een professionele ongediertebestrijding in zodat je zeker weet snel af te zijn van het probleem.