Volgens sommige experts staat de wereld in brand. Zo, dat is een stevige opener voor een blog als deze. Maar het is op bepaalde vlakken niet te ontkennen. Qua klimaat bijvoorbeeld, we moeten allemaal ons steentje bijdragen als het om het behoud van onze planeet gaat. Dat kan je onder andere doen door de dingen rondom je huis beter te maken. In deze blog vertel ik je hier meer over. Lees je mee?

Een duurzame basis

Het grote deel van het huis is de basis. Als dat in orde is, hoef je niet te veel te veranderen om al een grote impact te maken op je eigen verbruik. En dat is ook goed voor de portemonnee. De basis zit hem in de apparaten die je in huis gebruikt, deze dienen energiezuinig te zijn om een verschil te maken. Maar ook de isolatie van je huis maakt een groot verschil. Wanneer dit niet in orde is, zul je meer energie verbruiken om de boel te verwarmen.

De kracht van de zon

Wil je iets extra’s aan je huis toevoegen? Denk dan aan de installatie van zonnepanelen om zo zelf energie op te wekken. Dit is een passieve manier van groen gedrag, als het ware. Je hoeft ze alleen te plaatsen en je plukt er al snel de vruchten van. Het is een investering, maar het is er ook een die zichzelf in principe snel terugbetaald, zeker nu de energieprijzen zo hoog zijn. Dat maakt de motivatie om nu iets te veranderen, ook groter.

Opgespaard en weg gesproeid

Ook wat betreft de afvoer van regenwater kan je dingen doen. Uiteraard moet je de afvoer goed onderhouden. Maar je kan het regenwater ook opvangen in een ton en dit gebruiken om de tuin mee te sproeien. Door dit soort kleine toevoegingen te doen aan je huis, maak je ook een verschil. Kleine beetjes helpen, dat weten we allemaal. En als je een beetje handig bent, kan je online gereedschap bestellen en er zelf mee aan de slag gaan. Voor je het weet is je huis helemaal up-to-date als het om ‘groen’ gaat. En dat voelt toch beter.

Verbouw de boel zelf

Het scheelt ook in de kosten om dit zelf te doen. Wanneer je als klusjesman werkt, kunnen dit ook interessante projecten zijn omdat je jezelf zo meer profileert als vakman op het gebied van duurzaamheid rondom klussen. Interessant voor de klant en voor jouw bedrijf.