Een hypotheek voor verbouwing zie je steeds vaker voorbij komen, maar wat betekent dit nu precies? Een verbouwing is natuurlijk erg belang als je net ergens komt te wonen. Vaak wil je de woning zo verbouwen dat deze helemaal aansluit op je wensen en behoefte. Toch is een verbouwing ingewikkeld en zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. De financiering van de verbouwing is een van de belangrijkste dingen en hierbij komen veel mensen in de problemen. Zo hebben ze weinig spaargeld en kunnen ze niet met eigen geld de verbouwing financieren. Als je jouw huis wilt verbouwen, kun je dit ook financieren door je hypotheek te verhogen. Hoe werkt dit en kan dit wel? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Hypotheek verhogen

Het verhogen van je hypotheek kan ervoor zorgen dat je wel het geldbedrag hebt voor de verbouwing. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kun je veel geld lenen voor de verbouwing van je woning. Hier betaal je natuurlijk wel meer rente over, maar zorgt er wel voor dat je woning meer waard wordt. De meeste verbouwingen en aanbouwen zorgen voor een hogere waarde van je woning. Bij extra lenen mag de hypotheek niet hoger zijn dan 106% van de marktwaarde en hier moet je rekening mee houden. Je kunt de hypotheek op verschillende manieren verhogen en de meeste doen dit onderhands. Dit betekent dat je de hypotheek verhoogt en een onderlinge afspraak maakt met de verstrekker. Je hoeft dan niet meer naar de notaris te gaan en dit moet wel met andere manieren. Onderhands verhogen kan alleen als je het bij dezelfde hypotheekverstrekker doet, anders moet je natuurlijk naar de notaris.

Onafhankelijke hypotheekadvies

Onafhankelijke hypotheekadvies is heel erg belangrijk als je twijfelt aan het verhogen van je hypotheek of aan het oversluiten van een hypotheek. Er zijn namelijk veel verschillende aanbieders die wat anders aanraden en zijn vaak afhankelijk van elkaar. Het is daarom van groot belang dat je onafhankelijk advies krijgt, zodat je de beste keuze kunt maken. Veel mensen vinden dit moeilijk en schakelen hiervoor specialisten in die hier meer vanaf weten. Vaak weten deze specialisten ook precies wat je moet doen voor het verhogen van de hypotheek. Ook raden ze vaak aan waar je het moet doen en welke manier je moet gebruiken voor het verhogen van de hypotheek.