Heeft u en sloopauto waar u vanaf wilt? Een auto waar u wellicht nog geld voor kunt krijgen? Maar wanneer wordt er precies gesproken over een sloopauto? Een sloopauto is vaak een APK afgekeurde auto waar de reparatiekosten om de auto door de APK-keuring te krijgen, hoger zijn dan de verkoopwaarde van de auto. Een auto die veel schade heeft kan ook de definitie sloopauto krijgen. Dit gebeurt wanneer de schade de dagwaarde van de auto overschrijdt. De auto wordt dan total loss verklaard. Dit kan alleen wanneer de eigenaar van de auto, de auto WA verzekerd heeft. Wanneer de auto all-risk is verzekerd neemt de verzekering in de meeste gevallen de hele verkoop afhandeling voor hun rekening. Als eigenaar van de betreffende auto bepaalt u of de auto de kwalificatie sloopauto krijgt. Als eigenaar bepaal je namelijk of de reparatie of het schadeherstel, de waarde van de auto overstijgt en of u de reparatie laat uitvoeren of niet. 

Sloopauto verkopen en laten ophalen 

Een sloopauto verkopen gebeurt vaak via een sloopauto inkoopdienst. Voor het verkopen van een sloopauto is vaak een belletje naar een sloopauto inkoopdienst genoeg om een afspraak te maken. Tegenwoordig is het ook mogelijk om dit online te doen. Binnen twee uur ontvangt u dan het hoogste bod voor uw sloopauto. Dit doen ze aan de hand van gegevens die u doorgeeft, zoals bijvoorbeeld het nummerbord. In de tussentijd houden ze u op de hoogte van de voortgang. De ellende met sloopauto’s is vaak dat ze niet meer rijden en dat ze gesleept moeten worden om de sloopauto naar de sloop te brengen. Deze kopzorgen kunt u uzelf besparen door uw sloopauto aan te melden bij OSW. Zij zorgen voor een gratis ophaaldienst door heel Nederland. Zo wordt uw sloopauto of schadeauto gratis opgehaald zeven dagen per week. 

OSW 

Bij OSW hebben ze jarenlange ervaring en een breed netwerk, waarbij ze samenwerken met erkende bedrijven. Ze houden u op de hoogte van de voortgang om zo op een transparante manier u op de hoogte te houden van onderhandelingen en verdere afwikkeling voor u. De bedrijven waarmee ze samenwerken doen altijd een realistisch en eerlijk bod. Veel van de bedrijven waarmee samen wordt gewerkt is aangesloten bij RDW. Dit betekent ook dat RDW de vrijwaring voor uw sloopauto ter plekke regelt. U bent dan meteen overal vanaf. Doordat de bedrijven waarmee ze samenwerken ook met meerdere banken samenwerken, kunt u kiezen met welke bank de transactie plaatsvindt. Zo heeft u uw geld al binnen wanneer uw sloopauto nog wordt weggesleept.