Voor wie niet heel veel tijd heeft, maar wel even eropuit wil, is een weekend of midweek weg in eigen land een goede optie. Zo ben je toch even weg uit je eigen omgeving, maar ben je niet een hele dag kwijt aan het reizen naar je bestemming. Ook net over de Nederlandse grens zijn er genoeg steden de moeite waard om te bezoeken. In dit artikel vind je tips voor als je een paar nachtjes weg wilt boeken. Een paar nachtjes in een hotel in Hoofddorp is een aanrader. Hotels in Antwerpen zijn er ook genoeg en Antwerpen is zeker de moeite waard.

Overweeg een hotel in Hoofddorp

Hoofddorp is een plaats in Noord-Holland, net onder Haarlem. Door de ligging is het een goede optie voor een meerdaagse trip. Je kunt namelijk makkelijk naar het strand van Zandvoort reizen of gaan winkelen in Haarlem of in Amsterdam. Ook Hoofddorp zelf is de moeite waard om een dag rond te kijken. Bezoek bijvoorbeeld het winkelcentrum, de weekmarkt of het Haarlemmermeerse bos. Hotels Hoofddorp zijn er genoeg. De hotels verschillen in het aantal sterren en de prijs. Ook kun je bij het boeken letten op de ligging van het hotel in Hoofddorp. Bijvoorbeeld aan de rand van het Haarlemmermeerse Bos of juist meer richting het centrum. Bedenk dus wat je het liefst wilt doen en of je met de auto of het openbaar vervoer gaat. Zo weet je zeker dat je makkelijk bij je activiteiten kunt komen.

Hotels in Antwerpen, toch naar het buitenland

Als je liever in een grotere stad verblijft, of toch net even de grens over wilt, kun je kijken naar hotels Antwerpen. Antwerpen ligt net over de grens met België en dus iets dichterbij dan Brussel. In deze stad is er genoeg te doen. Alleen het treinstation is al de moeite waard, met daarnaast direct de dierentuin. Je kunt een hele dag door de stad lopen, de grote markt en de Onze-Lieve-Vrouwenkathedraal bekijken. Natuurlijk kun je ook winkelen en op terrasjes gaan zitten. In hotels in Antwerpen is er zeker genoeg keuze. Hotels in Antwerpen vind je naast het station en midden in het centrum. Liever op een rustigere plek? Ook aan de rand van de stad zijn genoeg hotels te vinden. Dat kan bijvoorbeeld ook handiger zijn als je met de auto gaat. Dit is dus slim om te bedenken, voor je op zoek gaat naar hotels in Antwerpen.