In een tijd waarin steeds meer mensen online winkelen, is het belangrijk dat bedrijven hun aanbod ook via internet aanbieden. E-commerce, oftewel online handel, is hierbij cruciaal. Dit houdt in dat er online bestellingen worden gerealiseerd tussen koper en verkoper, maar ook dat deze betalingen veilig verlopen. Bedrijven die e-commerce toepassen hebben dus een website of webwinkel nodig waarop potentiële klanten hun producten of diensten kunnen bekijken en bestellen. Om ervoor te zorgen dat de website optimaal functioneert, is het belangrijk om een goede hostingpartij te vinden. Daarnaast moet de site duidelijk zijn opgezet en gebruiksvriendelijk zijn, zodat bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren en vinden wat ze zoeken. Tot slot is het belangrijk om de site veilig te maken. Dit is zowel voor het bedrijf als de bezoekers zeer belangrijk. 

Bedrijven die in e-commerce zijn gespecialiseerd, bieden hun klanten de mogelijkheid om online te winkelen. Ze maken gebruik van speciale software om het bestelproces te automatiseren en de betaling veilig te laten verlopen. Steeds meer bedrijven maken gebruik van een SAP Commerce Cloud, en dat is niet zonder reden. Maar wat is een SAP Commerce Cloud? En waar kun je gebruik maken van een SAP Commerce Cloud? In deze blog geven we uitgebreid antwoord op deze vragen. 

Wat is een SAP Commerce Cloud?

Bedrijven worstelen vaak met het probleem van massaproductie: hoe kan je ervoor zorgen dat elk product dat je maakt uniek is en aanvoelt alsof het speciaal voor de klant gemaakt is? Dit wordt een steeds groter probleem naarmate bedrijven groeien en hun markten uitbreiden. Personalisatie is een cruciaal onderdeel als het gaat om bedrijfsvoering. Maar hoe kun je zorgen voor personalisatie binnen e-commerce? SAP Commerce Cloud is een e-commerce bedrijfsoplossing dat bedrijven helpt bij het aanbieden van hun producten en diensten online. Het platform biedt een omgeving waarin bedrijven onder andere hun productcatalogi kunnen beheren, betalingen kunnen afhandelen en orders kunnen volgen. Maar ook is het mogelijk om veel meer personalisatie toe te passen. Sterke personalisatie zorgt tenslotte voor een betere band met jouw klanten SAP Commerce Cloud is een platform die de meeste geschikte oplossing voor B2B-, B2C- en B2B2C-bedrijven kan aanbieden. De SAP oplossing van Elision is een garantie voor succes. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer bedrijven genieten van de voordelen die de krachtige SAP oplossing van Elision met zich meebrengt. Bovendien geniet je vanwege de samenwerking tussen SAP en Microsoft Azure van een optimale infrastructuur.