Soms wil je in huis een renovatie beginnen, bijvoorbeeld wanneer je net een nieuw stulpje bent ingetrokken. Dan is de boel natuurlijk nog niet helemaal zoals jij het precies wilt hebben. Een renovatie zorgt ervoor dat het wel zo wordt als dat jij in je hoofd hebt. In deze blog vertel ik je waar je aan kunt denken. Lees je mee?

De basis en de voorzieningen

Laten we beginnen bij de basis: de muren en de vloeren bijvoorbeeld. Deze zijn van grote invloed op de sfeer in de kamer waar je je in bevindt, denk dus goed na welke kleuren jij het prettigste vindt en welke vloeren je mooi vindt en goed te onderhouden zijn. Daarnaast is het handig om te kijken naar de basisvoorzieningen zoals sanitair. In oudere huizen kan dit nog wel eens wat gedateerd zijn en is het handig om hier wat aandacht aan te besteden zodat je het woongemak vergroot.

Wat is jouw stijl?

Wanneer je jouw stijl hebt geïdentificeerd, kun je deze uiteraard doorvoeren in je eigen huis. Je kan verf online kopen zodat je zelf kunt beginnen met schilderen. Op die manier draag je bij aan het samenstellen van je nieuwe kasteeltje. Je hoeft namelijk niet alles zelf te doen maar je hoeft ook niet alles uit te besteden. Verf voor binnen kun je op heel veel plekken vinden, je hoeft er niet eens voor de deur uit. Zoals ik zei, kan je het ook op internet bestellen.

Adem in, adem uit

En denk eraan dat een renovatie veel vraagt van je geduld. Vaak duren dingen langer of lopen ze anders dan verwacht. Blijf daarom goed doorademen en geef jezelf genoeg ruimte. Dan is het ook niet zo stressvol als de boel anders loopt dan van tevoren was gepland. Bouw de ruimte en tijd in. Dan kan het enkel positiever uitpakken.

Vergeet de decoratie niet

En uiteraard mag je de decoraties niet vergeten wanneer de renovatie erop zit. De decoraties zorgen ervoor dat het huis sfeer krijgt en de persoonlijkheid van de mensen die er wonen wordt weerspiegeld. Daarnaast geeft het ook een meer huiselijk gevoel.

Thuisgevoel, dat komt wel

Dat zorgt ervoor dat we ons sneller op een plek thuis voelen. Als je jouw eigen spulletjes her en der ziet staan, krijg je dat gevoel van comfort makkelijker terug. En als het nog eventjes op zich laat wachten is dat ook niet erg, geef ook wat dit betreft jezelf de tijd.